Fettuccine po česku podle Vlasty Buriana

fettucine_po_cesku500 g širokých nudlí
8 plátků kuřecích prsíček
2 paprikové lusky
1 cibule
2 stroužky česneku
2 rajčata
2 jablka
2 lžíce plátkových mandlí
50 g másla
2 lžíce arašídového oleje

POPIS PŘÍPRAVY :

Nudle uvařte v osolené vodě. Mezitím zbavte jader paprikové lusky a nakrájejte je na kostičky. Na pánvi zpěňte na polovině másla jemně nasekanou cibulku, přidejte kostičky paprik a nahrubo nastrouhaný česnek. Opepřete a za stálého míchání opékejte, ale jakmile začne česnek zlátnout, odstavte pánev z plotny. Nudle sceďte, nechte odkapat a potom vložte do pánve, vmíchejte nadrobno nakrájená čerstvá rajčata a řádně promíchejte. Přikryjte pokličkou a nechte chvíli dojít. Na druhé pánvi opečte na zbytku másla z obou stran kuřecí prsíčka, osolte a mírně opepřete. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky silné asi 2 cm. Opečte je na tuku, na němž se peklo maso. Potom na třetí pánvi na arašídovém oleji opečte plátky mandlí. Jakmile začnou růžovět, odstavte je z plotny. Servírujte tak, že na každý talíř dáte nejprve porci nudlí, potom položíte plátky masa, na ně plátky jablek a nakonec vše posypete mandlemi.

0zapsano

 

Autor:  p.Trejbal, osobní kuchař Vlasty Buriana  ( V.Poštulka, Lidové noviny )

 

0tlzpet

Těstoviny

Updated: 6.3.2017 — 0:36

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme