Grilování a marinády

Čevapčiči
Jehně grilované 
Kebaby  
Kotlet Honzy Kryštůfka
Kotlety nasolené v solném láku

Kuřecí játra na jehle
Kuřecí křidélka se sezamem
Kuřecí paličky s pomerančovou glazurou
Pljeskavica Leskovačka 
Vepřové na jehle á-la Hawai

Žebírka grilovaná –  pikantní  
Živáňská pečeně          
Živáňská salámová – falešná  

MARINÁDY

Jsou to tekuté směsi, do kterých se maso nakládá. Hovězí 24 hodin, vepřové asi 12 hodin a kuřecí maso, které příjímá chutě nejrychleji postačí někdy i 2 – 4 hodiny.
S rumem a zázvorem
S medem a citronem
S medem a chilli papričkami
S vinným octem
Marocká na jehněčí
Se sojovkou a medem
Na kuřata texasko-mexická
Se zázvorem
Pivní No.1
Marináda Teryiaky
Marináda II
BBQ omáčky  Barbecue omáčky (“BBQ sauce”) – jsou rozmanité omáčky, kterými se hotové pokrmy polévají a potírají až na talíři, nebo těsně před dokončením grilování. Nepoužíváme je během normálního pečení, neboť se žárem připalují a ty přiboudliny zrovna nejsou zdravé.

0tlzpet

skupiny receptů

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme