Živáňská salámová – falešná

zivanska_salamova750 g točeného salámu, špekáčků, koňského salámu
klobás, přiměrená směs podle zkušeností
500 g středně velké cibule
podle chuti i papriky

300 g anglické slaniny krájené na plátky

POSTUP PŘÍPRAVY :

Uzeninu nakrájíme na kolečka silná 5 – 10 mm. Cibuli na plátky 2 – 5 mm. Z anglické slaniny vytvoříme čtverečky, aby přkryly uzeninu. Napichujeme střídavě na rožeň. Zabalíme do alobalu.  Grilujeme asi 30 – 45 minut podle žáru ohně. Pak po rožni vypustíme šťávu do misky. rozbalíme a nad ohněm dopečeme do kůrky.

Toto je pochoutka, které jsme často říkali „živáňská“ když jsme neměli na maso.

0dobre

 

Autor: Jan Hlaváček, Jiří Vančura

0tlzpet

Grilování

Updated: 25.8.2017 — 0:20

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme