Vepřové maso na pivu

mladé vepřové mnoho-li
mouka
kmín
2 stroužky česneku
citronová kůra
muškátový květ
2/3 litru piva
chlebová střída strouhaná

POPIS PŘÍPRAVY :

Rozkrájej na kousky mladé vepřové maso, vlož je na kuthánek, na kilo masa dej lžičku mouky, kmín, česnek utřený se solí, nalej na to 2/3 litru piva a nech to přikryté vařit. Když je maso napolo uvařeno, zasyp to strouhanou chlebovou střídou tolik, aby se udělala přihoustlá, ne však příliš hustá omáčka, přidej k tomu trochu květu, trochu citronové kůry, a nech to dovařit. Musíš všsk dáti pozor, aby maso příliš nezměklo, sice by bylo nechutné, nač se vůbec při vepřovém mase hleděti musí. Když je maso dost uvařeno,  urovná se úhledně na mísu a poleje se omáčkou. Je-li omáčka příliš hustá, může se přilejt trochu piva nebo polívky.
Takto se může též klobása připraviti.

0zapsano

 

Autor :  M. D. Rettigová

 

0tlzpet

Vepřové a telecí

Updated: 1.3.2017 — 9:34

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme