Kuřecí játra na cibulce

asi 150 g jater na osobu
lžička sádla
lžička  hovězího loje
3 střední cibule na půlkolečka
1 dl portského
čerstvě namletý pepř
sůl 

POSTUP:

Játra očistíme od blanek a pokrájíme na střední kousky. Na tucích ( lůj přidá velmi zajímavou chuť) orestujeme do skelna cibuli a vyjmeme. Orestujeme játra, přidáme portské a dodusíme. Vrátíme zpět cibuli a jen prohřejeme. Kuřecí játra lze solit již v průběhu vaření. Hovězí lůj byl tentokrát posbírán při vaření demi glace, ale dá se i koupit.

0dobre

 

0tlzpet

Droby

Autor : Darina Hlaváčková

Updated: 19.4.2024 — 0:13

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme