Ledvinky smažené

6–7 ledvinek
1/2 l mléko
mouka hladká
3 vejce
strouhanka
olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY: 

Ledvinky dobře propláchneme a po délce rozkrojíme.Vyřízneme všechny bílé žilky a nakrájíme je na plátky. Máme-li čas, dáme ledvinky do misky a zalijeme na několik hodin mlékem. Pokud spěcháme, stačí propláchnout je vařící vodou, tím je zbavíme výrazného aroma. Připravíme si do misek hladkou mouku, rozšlehaná vejce s troškou soli a strouhanku. Ledvinky důkladně osušíme, aby na nich dobře držel trojobal. Plátky ledvin už nesolíme, jen opepříme a opatrně obalujeme. Na pánvi rozpálíme tuk (olej nebo sádlo) a smažíme z každé strany asi 3–4 minuty. Osmažené ledvinky podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.

Droby

 

Autor : https://www.labuznik.cz/recept/netradicni-ledvinky/

Updated: 15.6.2020 — 23:12

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme