6–7 ledvinek
1/2 l mléko
mouka hladká
3 vejce
strouhanka
olej na smažení
POSTUP PŘÍPRAVY:
Ledvinky dobře propláchneme a po délce rozkrojíme.Vyřízneme všechny bílé žilky a nakrájíme je na plátky. Máme-li čas, dáme ledvinky do misky a zalijeme na několik hodin mlékem. Pokud spěcháme, stačí propláchnout je vařící vodou, tím je zbavíme výrazného aroma. Připravíme si do misek hladkou mouku, rozšlehaná vejce s troškou soli a strouhanku. Ledvinky důkladně osušíme, aby na nich dobře držel trojobal. Plátky ledvin už nesolíme, jen opepříme a opatrně obalujeme. Na pánvi rozpálíme tuk (olej nebo sádlo) a smažíme z každé strany asi 3–4 minuty. Osmažené ledvinky podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.