Chřest s vajíčkem naměkko a toustem

MNOŽSTVÍ PRO JEDNU OSOBU
1-2 vejce naměkko
3-4 snítky vařeného chřestu
opečené tousty

 

POSTUP :

Vejce uvaříme naměkko podle svého oblíbeného postupu, nebo použijeme postup popsaný v receptu vaření vajec. Někdo preferuje  ztracená vejce, ale ty mi doma neprojdou. Mám v tomto receptu raději zelený chřest, a to ještě pouze horní část. Spodní použijeme v jiném receptu. Chřest uvaříme tak akorát, pak prudce zchladíme studenou vodou. Měla by být s ledem, ale i bez ledu zůstane chřest  krásně zelený. Máčíme chřest do žloutku, přikusujeme změklým máslem mazané tousty, zapíjíme čerstvým pomerančovým juicem a možno i kávou. Vajíčka naměkko jen tak mimochodem přitom sníme samozřejmě taky.

 

Teplé předkrmy, snídaně

Updated: 13.4.2022 — 0:28

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme