Halászlé – jednoduché

1 ks Halászlé kocka
1 menší cibule
1 červená paprika
1-2 rajčata
1 lžíce sádla
1 lžíce sladké papriky
feferonky dle vlastní odvahy
300 g více druhů sladkovodních ryb
200 g nejlépe vaječných polévkových nudlí

 

 

 

 

POSTUP:

Řekl bych, že toto je postup, jak uvařit rychle „pravou napodobeninu“ halászlé. (halász- ryba, léves – polévka). Nejsem rybář a přístup k pěti druhům rybek, ze kterých bych uvařil den předem vývar prostě nemám, ke kapřím hlavám taky moc ne.

Použiju tedy Halászlé kocku, dá zakoupit v maďarských prodejnách, nebo v Maďarsku. nebo někdy v Lídlu, což je rybí vývar v kostce. Na sádle tedy zpěníme do skelna jemně pokrájenou cibuli, pak přidáme nadrobno krájenou červenou papriku a když změkne tak pokrájená rajčata. Pak zasypeme sladkou paprikou, počkáme až se rozvoní. Rozdrobíme Halászlé kocku a zalijeme 400 ml teplé vody. Před tím než začne vařit, rozmixuji tyčovým mixerem. Potom vložíme pokrájené ryby a pomalým varem, pokud možno bez míchání, uvaříme. Já měl naposledy k dispozici – sumečka, candáta a lososa. Kapr by byl lepší, ale nebyl. Měly by to být ryby sladkovodní.
Pro správnou pálivost mám k dispozici chilli, extra pálivou paprikovou pastu (Lídl) a chilli pastu. Dolaďuji podle potřeby. A nakonec ve zvláštním kastrůlku uvařím nudle a podávám samostatně, každý si dá na kolik se cítí.

Hezké povídání o halászlé

Polévky

Updated: 4.4.2022 — 0:25

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme