1/2 menší hlávky zelí
2 větší mrkve,
2 mladé cibulky
3 – 4 lžíce majonézy
zakysaná smetana
šťáva z 1/2 citronu
sůl podle chuti
POSTUP PŘÍPRAVY :
Hlávku zelí očistíme, obereme povadlé listy, rozčtvrtíme.. Odřízneme co nejvíce košťálu, ale tak, aby listy zelí držely pohromadě. Zelí nakrouháme na co nejjemnější proužky – WS struhadlo. Nastrouháme mrkev na jemné nudličky, – WS struhadlo Julien. Jarní cibulky i s natí nakrájíme na velmi jemno.
Vše smícháme a přidáváme postupně majonézu, případně trochu zakysanou smetanu podle vlastních představ o salátu Coleslaw. Nemělo by se to ale přehnat, někdy méně je více. Nejlepší je odleželý alespoň dva dny v ledníci.
Autor : Podle Internetu