Brusinková omáčka k paštikám

omacka_brusinkova

foto E.Bauer

4 lžíce zavařených brusinkek
1 lžíce sušených brusinek
2 lžíce javorového sirupu
šťáva z jednoho citronu
1 dl portského
1-2 lžičky Solamylu

POSTUP PŘÍPRAVY:

Předem namočíme sušené brusinky do portského. Zahříváme zavařené brusinky (kompot, marmeládu), přidáme javorový sirup. 3-4 minuty povaříme. Přidáme brusinky z portského, ještě chvíli vaříme. V portském rozmícháme solamyl a vlijeme do po částech do brusinek. Okyselíme citronem a povaříme už jen krátce. Necháme vychladnout.

0dobre

 

Autor : Jan Hlaváček

 

0tlzpet

omáčky a šalše

Updated: 4.3.2017 — 17:30

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme