Brynzové pirohy

500 g kysaného zelí
1 velká cibule
100 g uzeného masa nebo oravské slaniny
500 g brambor vařených ve slupce
1 středné vejce
300 g hladké (polohrubé) mouky + na podsypání
250 g brynzy

POPIS PŘÍPRAVY :

Kysané zelí překrájíme, cibuli nakrájíme na rovnoměrně nadrobno. Uzené maso (slaninu) pokrájíme na kostky. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme, přidáme vejce, sůl a mouku. Vypracujeme těsto a na pomoučněném vále vyválíme. Z těsta vykrojíme kolečka, která naplníme brynzou, přehneme a okraje spojíme. Vkládáme do vroucí osolené vody. Když vyplavou vyjmeme, propláchneme vodou a necháme okapat. Na pánvi rozehřejem polovinu sádla a orestujeme na něm cibulku. Opečenou cibuli vyjmeme, přidáme zbytek sádla a pirohy na něm opečeme. Podáváme se zelím, opečenou cibulí a uzeným masem (slaninou).

0dobre

 

Autor :  Ona Dnes, I. Smetanová

 

0tlzpet

Jídla z brambor

 

Updated: 7.3.2017 — 0:56

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme