Fazolkový salát

salat_fazolkovy500 g fazolek
4 menší rajčata
100 g balkánského nebo fetta sýra
2 lžička třtinového cukru
2 lžíce olivového oleje

na zálivku:
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
1 lžička dijonské hořčice
2 stroužky prolisovaného česneku

POSTUP PŘÍPRAVY :

Fazolky uvařte doměkka v osolené vodě (6-10 minut). Rajčata nakrájejte na větší kostky a dejte do pekáčku vyloženého pečícím papírem. Zalijte olivovým olejem a posypejte třtinovým cukrem. Dejte do trouby rozpálené na 200° a pečte asi 10- 15 minut. Mezitím si připravte zálivku z oleje, octa, dijonské hořčice a česneku a pořádně ji promíchejte. Hotové fazolky sceďte a zalijte nejlépe ještě horké zálivkou. Přidejte upečená rajčata i se štávou, kterou pustily. Balkánský sýr nakrájejte na menší kostky a zamíchejte do salátu. Všechny chutě se krásně smísí. Salát je skvělý teplý i studený. Dejte si ho jako přílohu k masu nebo jen tak s pečivem.

0zapsano

 

Autor a foto : Zdraví sobě

0tlzpet

saláty

Updated: 8.4.2017 — 16:28

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme