2 ks Hermelínu, dobře vyzrálého
40 g změklého másla
1/2 lžíce sladké papriky
1/2 lžičky drceného kmínu
špetka pálivé papriky
2 lžičky plnotučné hořčice
4 lžíce piva
1 cibule
4 menší kyselé okurky
POSTUP PŘÍPRAVY :
Vyzrálé hermelíny rozmačkáme vidličkou se změklým máslem, sladkou paprikou a dalším kořením. Vmícháme okurky a polovinu cibule krájené na jemno, druhou polovinu cibule pokrájíme na tenké plátky na ozdobu. Podáváme na listu hlávkového salátu nebo mažeme na pečivo.
Obdobně je možné připravit pomazánku z pivního sýra, romaduru a jiných zrajících sýrů, nebo i z brynzy.
Autor : Ona Dnes Dana Obermajerová
120 – 180 g Hermelínu – podle toho jak je zralý
4 vejce
1/2 větší cibule
3 polévkové lžíce smetany
25g másla
150g pomazánkového másla
sůl, pepř
pažitku
POSTUP PŘÍPRAVY:
Na zpěněné máslo dáme drobně nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Vejce rozklepneme do misky, přidáme smetanu, sůl a pepř, trochu rozšleháme a vlijeme na cibulku. Za stálého míchání necháme vajíčka zatuhnout, pak přidáme drobně nakrájený sýr a ještě zahříváme, než se rozpustí. Necháme trochu vychladnout a vmícháme pomazánkové máslo a nakrájenou pažitku. Můžeme podávat vlažné na opečených toustech, nebo dáme vychladit do lednice a mažeme na pečivo, nebo použijeme jako základ na obložené chlebíčky.
1 Hermelín
100g krémového sýra (žervé)
2 lžíce smetany
100g šunky
citronová št´áva
POSTUP PŘÍPRAVY:
Žervé našleháme se smetanou, přidáme na malé kostičky nakrájený hermelín, na jemné kostičky krájenou šunku, několik kapek citronové šťávy a vše lehce promícháme. Mažem na bílé pečivo, zdobíme čerstvou zeleninou
1 Hermelín
2 ks krémového sýra (žervé )
150 g jablka
sůl
vlašské ořechy
mléko
POSTUP PŘÍPRAVY:
Žervé našleháme s mlékem a rozmačkaným nebo umletým hermelínem, osolíme, opepříme, přidáme nahrubo nastrouhaná jablka a dobře promícháme. Podáváme vychlazené v miskách a bohatě posypeme sekanými jádry vlašských ořechů.
2 hermelíny
1 svazek ředkviček
100 g šunky vcelku
1 lžička sardelové pasty
10 lžic smetany ke šlehání
POSTUP PŘÍPRAVY:
Hermelíny nahrubo nastrouháme (je dobré je předtím tak na 30 minut uložit do mrazáku), přidáme na drobné kostičky nakrájenou šunku, smetanu, sardelovou pastu a dobře promícháme. Nakonec přimícháme nahrubo nastrouhané ředkvičky a případně dosolíme.
1 hermelín
100 g šunky
3 vejce
1 střední cibule
1 stroužek česneku
sůl, pepř
1 malá majolka
hořčice
nasekaná pažitka
POSTUP PŘÍPRAVY:
Hermelín a vejce nahrubo nastrouhat. Šunku, je-li krájená, pokrájet na nudličky asi 20 x 2 mm. Cibuli nakrájet na jemno (nebo nastrouhat na WS struhadle), dát prolisovaný česnek, majolku, podle chuti hořčici, dosolit a dopepřit.