Krůtí srdce na kyselo (na smetaně)

kruti_srdce_nakyselo1500 g krůtích srdcí
1 větší mrkev
1 střední petržel
kousek celeru
2 bobkové listy
5 černých pepřů
5 nových koření
1/2 lžičky tymiánu
1 střední cibule

20 g másla
2-3 lžíce hladké mouky
1 lžíce cukru
1 kyselá okurka
něco citronu
smetana na vaření, ( zakysaná  smetana )

POPIS PŘÍPRAVY :

kruti_srdce_nakyseloSrdíčka očistíme od zbytků aorty,tuku, rozpůlíme a vypereme. Pak uvaříme doměkka se zeleninou a kořením. Vývar přecedíme, vyjmeme srdíčka a pokrájíme na plátky ( půlkolečka ). . Na másle uděláme světlou jíšku a necháme v ní zkaramelizoat cukr. Přidáme vývar, rozšleháme a necháme 20 minut provařit. Před koncem podle chuti přikyselíme citronovou šťávou. Na úplný závěr přidáme smetanu, ve které rozmícháme 1/2 lžičky hladké mouky ( nesrazí se ! ). Lze vylepšit i přidáním zakysané smetany.

Pokud zeleninu i s cibulí s vývarem rozmixujeme vznikne nám recept krůtí srdce na smetaně, omáčka podobná „svíčkové“ . Tento recept lze samozřejmě použít i na jiné druhy srdcí, případně jiných drobů, například (celý kořínek, neboli pajšl.

0dobre

 

Autor :  Jan Hlaváček

 

0tlzpet

droby

Updated: 22.3.2017 — 0:33

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme