Kuřecí kousky v troubě

Tenhle recept bych nazval „pravá napodobenina grilovaných kuřecích dílů“ .Materiálem tedy jsou kuřecí díly dle chuti, hladu, nálady a dostupnosti: křídla, paličky, vrchní stehna…. Z hlediska doby pečení je samozřejmě vhodné použít variantu „jednodruhovou“. Základem triku je „díly“ den předem krátce povařit v kořeněném nálevu a nechat v něm vychladnout.Vyhneme se nedopečeným dílům, které nejdou od kosti. Sledujte Porcování kuřete, Porcování kuřecích křídel v menu Kuřecí a nádivky.

Do hrnce dáme :

2 cibule krájené na hrubo
4-6 stroužků česneku prolisovaných
1 chilli papričku sušenou
1 lžičku drceného kmínu
1 lžíci jablečného octa
1 lžíci Worcestru
1 lžíci mořské soli
voda dle potřeby

Povaříme 15 minut a necháme ve vývaru do druhého dne vychladnout. Pak vyjmeme z vývaru, zlehka osušíme poskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Použijeme nějakou marinádu vhodnou i k pečení, s tukem – například podle S.Reichlena kuřecí. Dáme do vyhřáté trouby a občas potíráme marinádou.

 

 

kuřecí

Updated: 7.1.2022 — 23:20

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme