Květák vcelku

kvetak_vcelku1 lžíce rostlinného oleje
1 hlava předvařeného květáku
1 a 1/2 hrnku řeckého jogurtu ( i českého)
šťáva a kůra z 1 limetky (citronu)
2 lžíce chilli
1 lžíce kmínu
1 lžíce sušeného česneku (čerstvý třený)
1 lžička kari
2 lžičky soli
1 lžička pepře

POSTUP PŘÍPRAVY :

Dejte předehřát troubu na 200 °C. Pečicí plech nebo formu lehce vymažte rostlinným olejem a dejte bokem. Květák zbavte zelených listů a dřevnatého stonku, omyjte ho a dejte krátce povařit. Ve středně velké míse smíchejte jogurt, kůru a šťávu z limetky, chilli, kmín, česnek, kari, sůl a pepř. Dejte květák do mísy a štětcem nebo rukama ho potřete ze všech stran jogurtovou marinádou. Položte květák na připravený plech a v předehřáté troubě pečte 30 – 40 minut, až je povrch suchý a lehce opečený a hnědý. Z marinády se stane kůrka na povrchu květáku. Nechte květák 10 minut vychladnout. Servírujte nakrájený na výřezy (jako koláč). Podávejte nejlépe se zeleným salátem.

0zapsano

 

Autor : www.purewow.com

0tlzpet

Zelenina

Updated: 21.6.2017 — 12:03

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme