Ledvinky po uhersku

Vepřové ledvinky větší 8ks
olej
2 cibule
3 lžičky papriky
hladká mouka
pepř mletý
sůl
voda (vývar)
zakysaná smetana
2 dcl mléka
máslo ( oříšek )

POPIS PŘÍPRAVY :

Ledvinky odblaníme, v půlce naplocho rozkrojíme a vyřízneme močovody. Nakrájíme je na asi 1 cm proužky a dobře opereme ve vodě. Necháme okapat, vložíme do misky a zalijeme mlékem, aby byly ledvinky ponořené. Necháme je tak několk hodin, ale nejlépe je nechat přes noc v chladu.
Druhý den ledvinky slijeme, propláchneme od mléka a několikrát přelijeme horkou vodou (vždy scedit). Děláme tak dlouho, až je voda z ledvinek čirá. Pak necháme na cedníku dobře okapat.
Cibuli si nakrájíme na drobno, vložíme jí do hrnce na rozpálený olej a restujeme do světle červena. Pak vložíme okapané ledvinky, chvíli restujeme až se začnou opékat, vsypeme mletou papriku, špetku pepře, promícháme (pozor na spálení papriky) a zalijeme horkou vodou (vývarem), osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme cca 30 min.
V 1 dcl mléka si promícháme zakysanku, v druhé dcl si rozšleháme mouku. Po 30min si ledvinky vybereme hrubším cedníkem stranou, do šťávy si vlijeme mléko s moukou, prošleháme a necháme asi 15 min provářet, poté vlijeme mléko se zakysanku, opět prošleháme a necháme přejít varem. Podle potřeby dosolíme omáčku a přecedíme na ledvinky, můžeme přidat oříšek másla pro zjemnění. Podáváme s dušenou rýží, vařeným   bramborem nebo těstovinovou rýží.

0zapsano

 

Autor : toprecepty mirca75

 

0tlzpet

Droby

Updated: 3.3.2017 — 0:26

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme