1 vejce
1 prášek do pečiva
200 ml mléka
100 g moučkového cukru
150 g hladké mouky
Postup přípravy
V misce si rozmíchejte celé vajíčko s moučkovým cukrem a přilijte mléko. Zde se dostáváme k vychytávkám, na které je dobré dávat pozor. Mléko i vejce mějte ideálně o pokojové teplotě, aby se pečící prášek a další suroviny nezalekly. Těsto by pak při pečení mohlo zpovykovat a zcuknout se. Vmíchejte celý kypřící prášek aka prdopeč. Postupně pak přisypávejte mouku a pečlivě promíchejte metličkou. Zatím se mi nikdy nestalo, že by se to zhrudkovalo, takže držím pěsti i vám. Rozpalte si pánvičku a přidejte hrudku másla . Menší naběračkou nalijte těsto na pánev a otáčejte ve chvíli, kdy se začnou v těstu dělat bublinky.
Autor : recepty paní Čuby