Škvarky po francouzsku – Rillons

rillons1 – 1,5 kg prorostlého bůčku
0,2 l suchého bílého vína
sůl, pepř, někdo česnek
lžíce již vyškvařeného sádla

POSTUP PŘÍPRAVY:

Bůček nakrájíme na větší kostky (asi 4 x 4 cm). Obalíme v soli a pepři a necháme do druhého dne odpočinout. Do kastrolu dáme sklenku bílého vína, přidáme nakrájený bůček, lžíci vyškvařeného sádla a necháme dobře 3 hodiny rozpouštět. Když jsou škvarky zlaté, scedíme vyškvařené sádlo a necháme je ještě chvíli dojít. Podáváme horké nebo studené se selským chlebem a sklenkou vína.
Tajemství zvláštní chuti je skryto hlavně v použití již vyškvařeného sádla !

0zapsano

 

Autor:  podle Francouzské kuchyně

 

0tlzpet

Vepřové a telecí

Updated: 24.3.2017 — 0:39

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme