185 g konzerva tuňáka i drcený
125 g polotučného tvarohu
1 malá, velmi jemně nakrájená cibule
nebo jarní cibulka
3 lžičky majolky
1 lžička dijonské hořčice
2 natvrdo vařená vejce
POSTUP PŘÍPRAVY:
Scedíme konzervu tuňáka (olej nebo šťávu), přidáme všechny ingredience, nasekané jedno vejce a promícháme. Druhé vejce pokrájíme na kolečka a ponecháme na ozdobu.
Autor: Jan Hlaváček
1 konzerva tuňáka v rostlinném oleji (185g)
2 smetanové tavené sýry Smetanito (100 g)
40 g másla
1 malá cibule
1 lžičky plnotučné hořčice
sůl
pepř
citrón
POSTUP PŘÍPRAVY:
Máslo utřeme dohladka se sýrem. Přidáme odkapané tuňákové maso, opravdu najemno nakrájenou cibuli a plnotučnou hořčici. Důkladně zamícháme a vyladíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Můžeme namazat na plátky chlebíčkové veky a ozdobit okurkou nebo citrónem.