Tvarohový koláč Alice

cheesecakeTĚSTO:

300 g hladké mouky
cca 150 g polohrubé (dohromady max. 500g !)
200 g Hery nebo másla já dávám máslo (případně lze Stellu je lepší než Hera)
200 g cukr písek (140 + 1 vanilkový cukr)
2 vejce
1 prášek do pečiva

NÁPLŇ:

500 g tvarohu, ne vanička, je moc mokrý
(já dělám i z vaničkového J.S.)
200 g cukru (140 + 1 vanilkový cukr)
2 vejce
1/2  skleničky oleje (1 dcl)
2 lžíce rumu (dávám 50 ml a o to méně dám mléka)
1 vanilkový cukr
1 pudink. prášek vanilkový
500 ml vlažného mléka (minus objem rumu navíc)

Zkus upéct!

 

POPIS PŘÍPRAVY :

Těsto propracovat a rozmačkat na plech – vysoké okraje!
Náplň:  vše najednou do mixeru, pak nalít na těsto a dát na 40- 60 min péct asi 160-170 °C (horkovzduch cca 160 °C 35 – 40 min).

0dobre
Autor :  Jana Slezáková – rodinné stříbro

 

0tlzpet

Pečivo a sladké

Updated: 22.1.2021 — 20:02

4 Comments

Add a Comment
  1. do tvarohové náplně přijde moučkový, nebo pískový cukr ?

  2. hlavaceks@rostovska.cz

    Dobrý den, je to v zásadě jedno, oba poslouží stejně, moučkový možná lépe. Omlouvám se za zpoždění, tento recept je z těch od někoho zapsaných a konzultoval jsem s autorkou. 🙂 .

  3. pavlakolackova041@gmail.com

    Litr mléka je hodne dala jsem tam 500 ml a málem se my to nevešlo do formy peču to už 30 min okraje už jsou hotové skoro až do černá a tvaroh uvnitř je pořád tekutý já osobně bych tam nadala maximálně 100 ml mléka.

  4. hlavaceks@rostovska.cz

    Dobrý den, moc se omlouvám, ale jak někde v kuchařce píšu, toto je seznam receptů, které mě zaujaly a chutnaly. Já bohužel sladké téměř nepeču ( a nejím). Každý rok pořádám pro své kamarády Martinskou husu. Každý má za povinnost něco přinést. Nádivku, karlovarský knedlík, koláč (moučník) apod. …. Já dodám zbytek. Někdo přinesl tento koláč, všem chutnal tak jsem si vyžádal recept a zapsal sem. A nevyzkoušel. A to byla chyba. Moc se omlouvám, brzo asi smažu. Mezitím jsem zkoušel kontaktovat autorku receptu, nevím zda se vám ozvala.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme