1 cibule
250 g škvarků
3 lžíce sádla
750 g brambor
2 vejce
250 g hladké mouky + na podsypání
sůl
POPIS PŘÍPRAVY :
Cibuli pokrájíme na kostičky, větší škvarky překrájíme. Na lžíci sádla zeskelnatíme cibuli a přihodíme škvarky. Vychladlé brambory uvařené ve šlupce oloupeme a nastrouháme najemno. Z nastrouhaných brambor, soli, vajec a rozpuštěného sádla a mouky vypracujeme těsto. Na pomoučněném válu vyválíme asi 1 cm silnou placku, z ní vykrájíme kolečka. Na každý kousek těsta dáme náplň a vytvarujeme knedlíky. Ve vroucí osolené vodě vaříme 10 – 12 minut, dokud nevyplavou. Podáváme se zelím a sypané zlatavou cibulkou.
Autor : Ona Dnes, Ilona Smetanová