Brambory pečené v troubě – s malým fíglem

brambory_na_jehlebrambory
množství podle hladu, druh viz recept
olej
sůl
drcený kmín

POPIS PŘÍPRAVY :

Omyté brambory osušíme, potřeme olejem a posypeme solí a drceným kmínem. Propíchneme kovovou jehlou na špízy a dáme péct. Fígl je v tom,. že kovová jehla se v troubě rozpálí a tím rozžhaveným kovem se propečou bramnbory i uvnitř. Jinak to jsou obyčejné pečené brambory vhodné  jako příloha k čemukoliv. Samozřejmě by to měly být brambory s tenkou slupkou – takové odrůdy existují, nebo brambory čerstvé, mladé, „nové“  – dokud mají slupku tenkou, aby se opečená dala jíst.

0dobre
Autor:  Helena Procházková

0tlzpet

Jidla z brambor

Updated: 6.3.2017 — 2:03

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme