Kuře na houbách a smetaně – rychlé

kurecí_na_houbach2 kuřecí vykostěná stehna
2 lžíce přepuštěného másla
100 g na kolečka krájeného pórku
200 g podušených hub, bez tuku, bez cibule
100 ml smetany
1/2 lžičky houbového koření

 

POPIS PŘÍPRAVY :

Vykostěná kuřecí stehna naklepeme, trochu osolíme, pokapeme citronem a necháme 24 hodin v lednici marinovat přikryté folií, bez přístupu vzduchu. V horkém másle velmi zprudka opečeme do zlatova z obou stran na kousky pokrájená stehna. Už nesolíme. Kousky masa přidáváme po jednom, aby tuk nezchladl, a maso se opékalo a nezačalo pouštět vodu. Pak by ztvrdlo a muselo by se dusit podstatně déle! Přidáme pokrájený pórek, zmírníme teplotu opékáme pokud pórek nezměkne. Mezitím na druhé pánvi podusíme houby doměkka a přidáme je k masu. Vše zalijeme smetanou, přidáme houbové koření. Jakmile začne smetana vřít, odstavíme.

Vhodná příloha : těstoviny, halušky, bramborové noky.

Než jsou vařené těstoviny je hotovo.

0dobre

 

Autor :  Jan Hlaváček

 

0tlzpet

Kuřecí a nádivky

Updated: 2.3.2017 — 0:15

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme