750 g brambor
200 – 300 ml vlažného mléko
1 lžíce změklého másla
sůl
POPIS PŘÍPRAVY :
Zdá se, že toto jídlo se nedá zkazit. Ovšem potkal jsem tolik špatně uvařených kaší, že nějaké triky jsou přece jen zapotřebí. Základní je ten, že nejlepší uvaříme z tzv. „starých“ , nejlépe moučných brambor typu C. Pokud máme přece jen málo moučné, po uvaření a scezení několikrát hrncem prudce „trhněte“ nahoru a dolu, brambory „zmouční“ . ( trik babičky Hlaváčkové ) Potom brambory pečlivě rozšťoucháme, osolíme a přidáváme po částech vlažné mléko, pozor abychom neutopili „mlynáře“. Mléko musí být vlažné, jinak kaše zešedne. Přidáme i změklé máslo. Vše pečlivě metlou, nebo elektrickým šlehačem našleháme do “ herbábné “ kaše.
[huge_it_slider id=“7″]
Autor : Jan Hlaváček