Bramborová kaše


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/30605/virtual/www/wp-content/plugins/slider-image/slider.php on line 2131

bramb_kase750 g brambor
200 – 300 ml vlažného mléko
1 lžíce změklého másla
sůl

POPIS PŘÍPRAVY :

Zdá se, že toto jídlo se nedá zkazit. Ovšem potkal jsem tolik špatně uvařených kaší, že nějaké triky jsou přece jen zapotřebí. Základní je ten, že nejlepší uvaříme z tzv. “starých” , nejlépe moučných brambor typu C. Pokud máme přece jen málo moučné, po uvaření a scezení několikrát hrncem prudce “trhněte” nahoru a dolu, brambory “zmouční” . ( trik babičky Hlaváčkové ) Potom brambory pečlivě rozšťoucháme, osolíme a přidáváme po částech vlažné mléko, pozor abychom neutopili “mlynáře”. Mléko musí být vlažné, jinak kaše zešedne. Přidáme i změklé máslo. Vše pečlivě metlou, nebo elektrickým šlehačem našleháme do ” herbábné ” kaše.

  • Uvařené brambory
    Uvařené brambory
  • "trhnutí" hrncem
  • A moučné brambory
    A moučné brambory
  • Konečný výsledek
    Konečný výsledek

0dobre

 

Autor :  Jan Hlaváček

0tlzpet

Jídla z brambor

 

 

 

 

Updated: 6.3.2017 — 0:50

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme