Džuveč z tuňáka

foto Miládka

2 konzervy tuňáka 185 g
250 ml kulatozrnné rýže
1 cibule
2 rajčata
1-2 bílé papriky
2 lžíce rajčatového protlaku
3-4 lžíce hrášku
1 lžička mleté papriky
350 ml vody (vývaru)
sůl, pepř

 

POSTUP :

 

Nejdříve si začneme vařit rýži. Použijeme olej z jedné konzervy, na něm lehce opražíme rýži zalijeme vodou, osolíme a začneme vařit. To trvá asi 20 mint. Ve správné chvíli  slijeme olej druhé konzervy a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájenou papriku a později  rajčata. Dusíme pár minut a vmícháme papriku a protlak. Blíží – li se rýže správnému uvaření zeleninu i tuňáka zlehka promícháme s rýží, případně přidáme hrášek a pod pokličkou necháme dojít.

 

Po pokusech Jan Hlaváček

Ryby

Updated: 30.7.2023 — 23:18

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme