2 konzervy tuňáka 185 g
250 ml kulatozrnné rýže
1 cibule
2 rajčata
1-2 bílé papriky
2 lžíce rajčatového protlaku
3-4 lžíce hrášku
1 lžička mleté papriky
350 ml vody (vývaru)
sůl, pepř
POSTUP :
Nejdříve si začneme vařit rýži. Použijeme olej z jedné konzervy, na něm lehce opražíme rýži zalijeme vodou, osolíme a začneme vařit. To trvá asi 20 mint. Ve správné chvíli slijeme olej druhé konzervy a zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájenou papriku a později rajčata. Dusíme pár minut a vmícháme papriku a protlak. Blíží – li se rýže správnému uvaření zeleninu i tuňáka zlehka promícháme s rýží, případně přidáme hrášek a pod pokličkou necháme dojít.
Po pokusech Jan Hlaváček