Fettuccine Alfredo (i spaghetti mohou být)

400 g špaget
2 lžíce másla
2 stroužky česneku
250 ml smetany ke šlehání
100 g sýru (parmezán, Čedar)
1 lžíce petrželky
špetka čerstvě mletého pepře

POSTUP :

Těstoviny uvaříme podle návodu v osolené vodě. Na pánvi rozehřejeme kousek másla a na něm pak krátce orestujeme nadrobno nakrájený česnek. K orestovanému česneku přilijeme smetanu a mírným varem necháme asi 3-4 minuty spolu povařit. Sýr nastrouháme najemno. Petrželku nasekáme nadrobno. Do smetany přidáme sýr a necháme jej pozvolna rozpustit. Omáčku odstavíme, dochutíme solí a petrželkou. Uvařené špagety scedíme (trochu vody uchováme) a přidáme do pánve k omáčce. Vše spolu promícháme a nakonec posypeme čerstvě mletým pepřem. Dle potřeby můžeme dolít trochu vody ze špaget.

 

A TROCHU JINÝ RECEPT :

Fettuccine Afredo je recept, který má původ v Římě, kde jej poprvé na menu zařadil Alfredo Di Lelio v roce 1914. Původně šlo o těstoviny pouze s máslem a sýrem. Legenda praví, že v roce 1927 Mary Pickford na líbánkách v Římě kouzlu tohoto jídla propadla a po návratu do Hollywoodu jej servírovala svým přátelům, ovšem už s trochou smetany navíc. Omáčka Alfredo se stala rychle populární a dnes se tento římský pokrm považuje i za americkou klasiku.

SUROVINY :

400 fettuccine
100 g másla
250 g smetany ke šlehání
sůl, čerstvě mletý pepř
1/2 hrnku strouhaného pecorina
1/3 hrnku strouhaného parmezánu
hladkolistá petržel

 

Lákavé recepty na těstoviny s krémovou omáčkou

Lákavé recepty na těstoviny s krémovou omáčkou

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Osolenou vodu ve velkém hrnci přiveďte k varu. Vložte fettuccine a vařte 8 až 10 minut nebo dokud nejsou al dente, poté slijte vodu. Zatímco se těstoviny vaří, ve velké hlubší pánvi na mírném ohni rozpusťte máslo a přilijte smetanu, ochuťte solí a pepřem. Zvyšte teplotu na střední, přisypte nastrouhaný sýr Pecorino Romano a parmazán a míchejte, dokud se sýry nerozpustí a omáčka nezhoustne. Do omáčky přidejte uvařené těstoviny a promíchejte, dokud se důkladně neobalí omáčkou, můžete posypat nasekanou petrželí. Ihned podávejte.

Z <https://fresh.iprima.cz/fettuccine-alfredo-perfektni-recept-na-italsko-americkou-klasiku-412646>

těstoviny

 

Updated: 4.5.2024 — 20:06

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme