Falešná želví vejce

polevka_zelvi_falesna4 žloutky natvrdo
2 syrové žloutky 
hladká mouka
špetka soli,

50 g másla

POSTUP PŘÍPRAVY:

Do misky vložíme žloutky uvařené natvrdo a vidličkou je rozmačkáme. Přidáme syrové žloutky se změklým máslem a vše řádně dohladka rozšleháme, podle chuti osolíme. Přidáme nejprve lžíci hladké mouky a propracujeme. Podle potřeby přidáme ještě tolik mouky, aby se z těsta daly tvarovat malé kuličky, které zavaříme do hotové, mírně se vařící polévky. Až vyplavou na povrch, polévku odstavíme z plotny a podáváme.

0dobre

 

Autor: Mánkův rybí restaurant, V.Vrabec ?

0tlzpet

polévky, zavářky

Updated: 14.10.2017 — 23:58

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme