Játrové knedlíčky


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/30605/virtual/www/wp-content/plugins/slider-image/slider.php on line 2131

jatrove_knedlicky250 g jater
2 vejce
50 g másla
2 stroužky česneku
strouhanky podle potřeby
muškátový oříšek
špetka bílého pepře
1 lžička majoránky
1/4 lžičky houbového koření

sůl

POPIS PŘÍPRAVY :

Játra používám nejraději drůbeží, kuřecí, potřebují nejméně čištění. Ale dají se použít prakticky libovolná. Je nutné aby vejce a máslo měly pokojovou teplotu, proto z lednice připravit alespoň 3 hodiny předem. Očistím játra od žilek. Oloupané stroužky česneku pokrájím po délce na dva nebo tři díly. Utřeme žloutek s máslem do pěny, z bílku ušleháme tuhý sníh. Umeleme na masovém strojku játra s česnekem. Mám-li náladu, melu dvakrát. Smícháme s utřenými žloutky. Osolíme, okořeníme bílým pepřem, majoránkou. Někdy přidávám ještě houbové koření a libeček. Vmícháme sníh, a strouhankou upravujeme hustotu, až se nám podaří vytvořit těsto, ze kterého lze namočenou rukou tvarovat malé knedlíčky. Dělám je na prkénko, pak najednou zavařím do polévky. Vařím asi 4 – 5 minut, ale nejjistější je, je ochutnat, což dělám rád a mám k tomu vždy několik ochotných pomocníků !

0dobre

 

Autor:  Jan Hlaváček, rodinný recept

 

  • Rakouský vzor
    Rakouský vzor
0tlzpet

polévky, zavářky

Při svých návštěvách Rakouska nikdy nezapomenu si v restauraci objednat Leberknoedel suppe. Tak jako u nás, pokaždé je to trochu jiné, ale vždy skvělé. Občas mi překvapí pro nás nezvyklá velikost,  ale tam se jedí játrové knedlíky nejen v polévce, ale i jako příloha. Zkusil jsem je taky uvařit, recept sem přidám.

Zatím  přikládám ukázky receptů na játrové knedlíčky a knedlíky ,jak je vaří jinde. ( německy )

Updated: 31.3.2017 — 23:29

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme