Francouzská cibulačka

cibulacka_a500 g cibule (lépe 400 g bílé + 100 g červené)
80 g másla
20 g hladké mouky
1 litr vývaru
0,2 litru suchého bílého vína
2 lžíce bílého portského vína
75 g strouhaného Ementálu
1 žloutek
2 lžíce smetany
4 plátky francouzské bagety nebo bílé veky

POSTUP PŘÍPRAVY:

Máslo rozehřejeme a na něm zpěníme cibuli při mírné teplotě a smažíme dozlatova, zasypeme moukou, osmahneme a zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a při mírné teplotě vaříme 15 minut, poté dochutíme portským vínem.  Bagetu nebo bílý chléb opečeme z obou stran dozlatova a potom posypeme strouhaným sýrem, který jsme smíchali se žloutkem a smetanou.  Polévku nalijeme do misek, položíme na ni bagetu se sýrem a pár minut zapečeme v troubě a ihned podáváme.
0zapsano

Autor : Kluci v akci

 

0tlzpet

polévky, zavářky

Updated: 18.2.2017 — 19:40

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme