Hovězí v pivním těstíčku

hovezi_v_testickumnoho-li hovězího, například roštěné
hladká mouka na obalování
olej na smažení

NA TĚSTÍČKO
200 ml černého piva
2 lžičky Solamylu
hladká mouka podle potřeby

POPIS PŘÍPRAVY :

Maso nakrájíme na velmi tenko, naklepeme přes folii, nasolíme a opepříme. Necháme nějakou dobu odpočinout v lednici. V pivu rozmícháme Solamyl a přidáváme mouku do dosažení hustoty správné pro obalování (osolit ?). Řízky obalíme v mouce, namáčíme v těstíčku a smažíme při střední teplotě do zlatova. Oblíbenou přílohou jsou šťouchané brambory (2) .

Jedná se o polozapomenutý recept paní Jarmily Procházkové. Byl Helenkou zrekonstruován podle rodinných vzpomínek na úžasnou chuť tohoto jídla.

0dobre
Autor :  Helena Procházková

 

0tlzpet

hovězí a guláše

Updated: 26.2.2017 — 1:07

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme