200 – 300 g hub (směs)
3 housky nebo 5 plátků toustového chleba
4 vejce
houbové koření
pepř
drcený kmín
majoránka
větší stroužek česneku
POSTUP :
Houby podusime na cibulce na oleji, my jsme je dělaly pouze z růžovek. Nakrájíme housky či toustový chléb a namočíme v mléce. Rozklepneme 4 dvoužloutková vejce 🙂 a oddělíme bílky. 8 žloutků z těchto vajec přidáme k houskám a houbám. Pečlive promícháme a dochutíme soli, houbovým kořením, pepřem, drceným kmínem, majoránkou a jedním větším utřeným stroužkem česneku. Konzistenci doladíme strouhankou do hustšího těsta, přidáme sníh z bílků a směs vložíme do vymazané a strouhankou vysypané formy. Pečeme asi při 180°C do zlatohnědé barvy. Před dopečením kůrku domastíme máslem. Jí se teplé i studené jako chuťovka.
Autorky : H. Procházková a D. Hlaváčková