Hubník

200 – 300 g hub (směs)
3 housky nebo 5 plátků toustového chleba
4 vejce
houbové koření
pepř
drcený kmín
majoránka
větší stroužek česneku

POSTUP :

Houby podusime na cibulce na oleji, my jsme je dělaly pouze z růžovek. Nakrájíme housky či toustový chléb a namočíme v mléce. Rozklepneme 4 dvoužloutková vejce  🙂 a oddělíme bílky. 8 žloutků z těchto vajec přidáme k houskám a houbám. Pečlive promícháme a dochutíme soli, houbovým kořením, pepřem, drceným kmínem, majoránkou a jedním větším utřeným stroužkem česneku. Konzistenci doladíme strouhankou do hustšího těsta, přidáme sníh z bílků a směs vložíme do vymazané a strouhankou vysypané formy. Pečeme asi při 180°C do zlatohnědé barvy. Před dopečením kůrku domastíme máslem. Jí se teplé i studené jako chuťovka.

Autorky : H. Procházková a D. Hlaváčková

Houby

 

 

Updated: 8.7.2020 — 23:36

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme