Kapr po židovsku I

kapr
4 lžíce oleje
1 petržel
1 mrkev
5 dkg celeru
4 cibule
1 pórek
4 celé pepře
2 celé nové koření
2 bobkové listy
2 stroužky česneku
6 hříbků
sůl
citronová šťáva

 

POSTUP PŘÍPRAVY :

  Porce kapra osolíme vložíme do kastrolu na plátky z cibule, nakrájenou kořenovou zeleninou a pórkem, podlité olejem. Přidáme koření a česnek. Podlejeme studenou vodou asi do poloviny masa .Nožičky hub nakrájíme a přidáme k rybě, kloboučky polijeme citronovou šťávou a dáme stranou. Rybu vaříme na mírném ohni asi 25 minut pak ji opatrně vyndáme a šťávu vaříme ještě asi 30 minut, propasírujeme, přidáme kloboučky a citronovou šťávu, povaříme a v omáčce porce ryby ohřejeme. Podáváme s chlebem.

0zapsano

 

 

0tlzpet

Ryby

Updated: 22.3.2017 — 0:41

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme