kapr
4 lžíce oleje
1 petržel
1 mrkev
5 dkg celeru
4 cibule
1 pórek
4 celé pepře
2 celé nové koření
2 bobkové listy
2 stroužky česneku
6 hříbků
sůl
citronová šťáva
POSTUP PŘÍPRAVY :
Porce kapra osolíme vložíme do kastrolu na plátky z cibule, nakrájenou kořenovou zeleninou a pórkem, podlité olejem. Přidáme koření a česnek. Podlejeme studenou vodou asi do poloviny masa .Nožičky hub nakrájíme a přidáme k rybě, kloboučky polijeme citronovou šťávou a dáme stranou. Rybu vaříme na mírném ohni asi 25 minut pak ji opatrně vyndáme a šťávu vaříme ještě asi 30 minut, propasírujeme, přidáme kloboučky a citronovou šťávu, povaříme a v omáčce porce ryby ohřejeme. Podáváme s chlebem.