Kaviár po židovsku

kaviar_po_zidovsku400 g drůbežích jater, lépe kachních nebo husích
2 lžíce kachního nebo husího sádla
3 vejce
2 střední cibule
pepř, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY: 

Na sádle osmahneme do zlatova  nadrobno pokrájenou cibuli. Játra opláchneme, osušíme, lehce pokrájíme a orestujeme na cibulce. Vyjmeme a necháme chladnout. . Mezitím si připravíme natvrdo vařená vejce. Vychladlá játra, vejce a cibuli posekáme a umeleme. Osolíme a opepříme. Je možné přidat trochu husího či kachního sádla. Mažeme po vychladnutí druhý den na pečivo, s naťovou cibulkou

 

0zapsano

 

Autor:  Jan Hlaváček s použitím různých pramenů, foto ČT.

 

0tlzpet

Pomazánky

Updated: 27.3.2017 — 20:33

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme