Salát avokádový s játry

dvoje krůtí játra
lžíce oleje na restování
2 lžíce sojové omáčky
bílý pepř
některá z variant pálivých papriček
Cayenský pepř, Chipottle powder… atd. (opatrně!)
šťáva z jednoho citronu
150 g tenkých zelených fazolek
trocha saturejky
2 zralá avokáda
1/2 hlávkového salátu

NÁLEV

2 lžíce jablečného octa
1 lžička cukru
1 lžička hořčice
2 lžíce olivového oleje extra virgin
sůl, pepř

POPIS PŘÍPRAVY : 

Játra nakrájíme na nudličky a krátce zprudka orestujeme na oleji jen tak, aby nebyla krvavá. (Zkontrolujeme rozkrojením největšího kousku jater). Stáhneme z ohně, zalijeme sojovou omáčkou, okořeníme bílým pepřem, cayenským pepřem, zakapeme polovinou citronové šťávy a necháme asi 10 minut odpočinout. Očištěné fazolky pokrájíme na kousky 2-3 cm, povaříme společně se saturejkou 7-8 minut. Scedíme, odstrníme saturejku a necháme vychladnout. Avokáda oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme pecku a pokrájíme na tenké špalíčky. Pokapeme zbytkem citrnové šťávy. Salát omyjeme, osušíme a natrháme na kousky. Nálev připravíme nejjednodušeji protřepáním v uzavíratelné sklenici. Na talíř urovnáme připravené suroviny a zalijeme nálevem.

0dobre

 

Autor :  Jan Hlaváček

 

0tlzpet

Saláty

Updated: 27.3.2017 — 22:38

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme