Knedlík Karlovarský

karlovarsky_knedlik400 g včerejších rohlíků
3 vejce
250 ml mléka
150 g hrubé mouky
petrželka
špetka muškátového květu
sůl

POPIS PŘÍPRAVY :

  Pečivo nakrájíme na kostičky, které dáme na sucho opéct do trouby (neměly by zhnědnout). Rozmícháme mléko se žloutky, pak přidáme vychladlé opečené pečivo, mouku, petrželku, sůl a muškátový květ. Opatrně promícháme a nakonec přidáme sníh z bílků. Pokud je těsto příliš husté přidáme mléko. Těsto musí mít konzistenci bramborákového těsta. Připravíme si potravinářskou folii a naneseme část těsta. Zabalíme jako bonbón. Dáme vařit  cca na 20 minut. Toto množství stačí na 3 šišky knedlíků. Podáváme podobně jako houskové knedlíky.

0dobre

 

Autor:  www.variskvalitne.estranky.cz – upraveno

 

0tlzpet

přílohy

Updated: 8.3.2017 — 0:43

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme