Krabí pomazánky


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/30605/virtual/www/wp-content/plugins/slider-image/slider.php on line 2131

pomazanka_krabi_abalení krabích tyčinek 250g
kelímek zakysané smetany 200g
1/2 skleničky majonézy (sklenička 225ml)
1-1,5 lžíce citrónové šťávy
sůl
pepř

POSTUP PŘÍPRAVY :

Rozmrzlé krabí tyčinky si nastrouháme do misky na hrubší nudličky, přidáme celý kelímek zakysané smetany a půl skleničky majonézy. Osolíme, opepříme a promícháme. Teď přišel čas přidat jednu lžíci citrónové šťávy a začít ladit chuť pomazánky. S citónovou šťávou se můžeme dostat až na 2 lžíce, záleží na chuti každého z vás. Teď už stačí jen případné dochucení solí a pepřem a máme hotovo.

Pozn. Do této pomazánky bych rozhodně nedávala cibuli, kterou mám jinak velmi velmi ráda a cpu ji téměř do všeho, ale tady by přebyla chuť toho našeho “kraba” a to bylo v tomto případě poněkud na škodu.
pozn. J.H. Já raději tyčinky krájím na jemno.

0zapsano

 

Autor a foto : Barče

 

  • Připravené suroviny
    Připravené suroviny
  • Nastrouháno (pokrájeno)
    Nastrouháno (pokrájeno)
  • Před mícháním
    Před mícháním
  • Po zamíchání
    Po zamíchání
  • A k jídlu
    A k jídlu

 

cara

 

1 balíček krabích tyčinek
1 mrkev
kousek celeru
1 lžička cukru
1 jogurt
2 lžičky majonézy
2 lžičky zakysané smetany
špetka bílého pepře
1/2 citronu

POSTUP PŘÍPRAVY :

Krabí tyčinky samozřejmě nejsou z krabího masa, ale tím si nebudeme kazit chuť! Krabí tyčinky rozmrazíme a pokrájíme na drobné kousky. Do mísy, která může do mikrovlnky nastrouháme mrkev a celer. Já tedy strouhám na svém oblíbeném struhadle WS na nejjemnější nudličky ( Julien ). Ale okurkové struhadlo vyhoví taky. Nudličky lehce ocukrujeme, posolíme a dáme nakrátkou chvíli do mikrovlnky. Průběžně kontrolujeme, zelenina by měla jen “povolit” , ale stále zůstat křupavá. Necháme zeleninu zchladnout, smícháme s nakrájenými tyčinkami, celým jogurtem a pro chuť přidáme 2 lžičky majonézy a 2 lžičky zakysané smetany. Můžeme ještě okyselit citronovou šťávou. Necháme vychladit a mažeme jako pomazánku na chlebíčky nebo podáváme jako salát s pečivem.

0dobre

Autor : Jan Hlaváček

cara

 

 

0tlzpet

Pomazánky

 

Updated: 3.4.2017 — 11:43

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme