Křenové pomazánky

1 lžíce strouhaného křenu
1 velké jablko
1 žervé

POSTUP PŘÍPRAVY:

Jablka oloupeme a nakrouháme, mírně osolíme. Přidáme jemně nastrouhaný křen a žervé sýry. Vše dohromady promícháme. Veku nakrájenou na plátky pomažeme slabě máslem a potřeme křenovou pomazánkou.cara

2 lžíce strouhaného křenu
250 g tučného tvarohu
lžička másla
bílá cibulka
snítka pažitky
olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Křen nastrouháme najemno. Cibulku pokrájíme nadrobno a a pažitku nasekáme. V pánvičce rozpustíme máslo a cibulku „zesklovatíme“. Pak přidáme křen a promícháme. Křen ponecháme v pánvi max. 1/2 minuty. Osmahnutím ztratí křen palčivost, ale vynikne jeho chuť a vůně. Tvaroh rozmícháme s pažitkou, přidáme prochladlou směs křenu a cibulky, vše promícháme a osolíme. Chuť můžeme doladit špetkou moučkového cukru, případně zjemníme trochou olivového oleje.
Autor: Dalibor Navrátil

cara

 

0tlzpet

pomazánky

Updated: 8.3.2017 — 1:14

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme