Krevety na víně

krevety_na_vine

foto Aisha

2 lžíce přepuštěného másla (olivového oleje)
3 – 4 stroužky česneku
500 g chlazených krevet
200 ml suchého bílého vína
sůl
pepř
2 lžíce sekaného koriandru (petrželky)

POSTUP PŘÍPRAVY:

Na pánvi rozehřátém tuku lehce osmahneme prolisovaný  česnek, a až se rozvoní, přidáme vyloupané, omyté a osušené krevety a rychle restujeme. Asi po 2 minutách podlijeme vínem a na nejvyšším stupni restujeme asi jednu minutu. Těsně před závěrem přisypeme posekaný čerstvý koriandr. Dochutíme solí a pepřem. Krevety na víně podáváme s rozpečenou bílou bagetkou nakrájenou na kousky (můžeme ji pak namáčet do vypečené šťávy).

0dobre

 

Autor: Darina Hlaváčková

0tlzpet

Ryby a havěť

Updated: 28.6.2020 — 19:25

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme