Vejce rančerská – huevos rancheros

huevos_rancheros1 lžíce olivového oleje
1 střední cibule
2 stroužky česneku
Chili papričky podle odvahy
1 zelená paprika
1 červená paprika
2 rajčata 
plechovka krájených rajčat 
2 bobkové listy
1/2 plechovky fazolí v tomatě
4 vejce 

POSTUP PŘÍPRAVY :

V široké pánvi na oleji nechte zesklnatět cibuli, pak přidejte prolisovaný česnek. Přidejte podkrájené chilli papričky a a na kostičky pokrájené papriky, krátce orestujte. Pak přidejte plechovku krájených rajčat a bobkové listy. A asi 15 minut poduste. Jakmile se část tekutiny odpaří, přidejte pokrájená rajčeta, scezené fazole, promíchejte a směs rozetřete po celé ploše pánve. Vařečkou vytvořte 4 menší, ale poměrně hlubokých důlků a do každého rozklepněte jedno vejce. Nechte vařit asi 5–10 minut (pod pokličkou, na malém plameni) – podle toho, jestli máte rádi vejce buď méně, či více uvařená.

0zapsano

 

Autor : podle Wikipedie a internetu

 

0tlzpet

předkrmy teplé

Updated: 4.5.2017 — 0:43

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme