Krkovička na černém pivu a česneku I

krkovička podle počtu strávníků
1/2 váhy cibule
3 lžíce sádla
4-8 stroužků česneku
láhev černého piva

POPIS PŘÍPRAVY :

Plátky krkovičky trochu naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi na lžíci sádla zprudka opečeme, potřeme částí česneku  utřeného se solí a skládáme na sebe. Mezitím necháme zeskelnatět na zbývajícím sádle nahrubo pokrájenou cibuli. Ke konci přidáme zbytek posekaného česneku. V pekáči rozprostřeme vrstvu cibule, vyskládáme opečené plátky krkovičky a pokryjeme opět cibulí. Je možené udělat dvě vrstvy masa, poslední vrstva ale musí být cibule. Podlejeme černým pivem, hladina těsně přes maso. Podléváme od okraje abychom si nespláchli cibuli z masa. Pekáč zakryjeme alobalem, troubu rozpálíme na 200-210° a pečeme hodinu až hodinu a půl, na posledních pět minut odkryjeme. Vhodnou přílohou může být bramborový knedlík nebo brambor. Vůbec není špatná bramborová nastavovaná kaše.

Uvařeno, chutnalo nám to

Autor :  Jan Hlaváček

0tlzpet

do skupiny

 

Updated: 17.1.2016 — 12:47

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme