Kuře Kung-Pao

2 vykostěná kuřecí prsa bez kůže
2 lžíce bílého vína
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce sezamového oleje
2 lžíce kukuřičného škrobu rozmíchaného ve 2 lžících vody
1 lžíce chili pálivé pasty (dali jsme drcené papričky)
1 lžička bílého octa
2 lžička hnědého cukru
4 zelené sekané cibulky
1 lžíce sekaného česneku
100 g pražených nesolených burských oříšků
1 plechovka kaštanů (vynechali jsme)

MARINÁDA

Smíchejte 1 lžíci vína, 1 lžíci sojové omáčky, 1 lžíci oleje, a 1 lžíci rozmíchaného kukuřičného škrobu s vodou smíchejte dohromady. Vložte nakrájené kousky kuřete. Prohoďte, aby se kousky kuřete pokryly marinádou. Přiklopte a nechte marinovat v lednici nejméně 30 minut.

OMÁČKA

V malé misce smíchejte 1 lžíci vína, 1 lžíci sojové omáčky, 1 lžíci oleje, 1 lžíci smíchaného kukuřičného škrobu s vodou,  chili pastu ocet a cukr. Smíchejte, přidejte zelenou cibulku, česnek, kaštany a arašídy. V malé pánvičce pomalu zahřívejte pokud nezačne vonět,

POSTUP

Mezitím vyjměte kuře z marinády a zprudka orestujte na velké pánvi (woku) dokud maso nezbělá a šťáva nevytéká čistá. Když se omáčka rozvoní, přidejte osmahnuté kuře, lehce povařte, dokud omáčka nezhoustne. A podávejte.

 

Autor : D.Hlaváček a podle internetu

Kuřecí maso

Updated: 3.2.2021 — 0:03

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme