Kuřecí bábovka

kureci_babovkacca 1 kg kuřecích řízků stehenních nebo prsních
100 g sýr na strouhání
100 g měkkého tvarohu
100 g anglické slaniny
150 g párků nebo klobásy nebo šunky
100 g žampionů, mrkev, hrášek
4 vejce

POSTUP PŘÍPRAVY :

Z internetu dorazil zajímavý recept . Protože jsme rodina masožravá výrazně nás zaujal.  Odzkoušení se s několika vylepšeními ujala Darinka.
Kuřecí řízky naklepeme  podle našich zvyklostí přes mikrotenovou folii na tloušťku 7 – 10 mm, pokapeme citronem, posolíme a necháme odležet alespoň 12 hodin v chladnu. I prsní budou šťavnaté k neuvěření a stehenní to bude zázrak. Pečící papír vynecháváme – pečeme v silikonové formě!
Formu poklademe opepřenými kuřecími řízky. Potom poklademe tenkými plátky anglické slaniny. Rozšleháme celá vejce s tvarohem a přidáme co uznáme za hodící se *) – strouhaný sýr, žampiony, hrášek, mrkev, zelenou cibulku, mrkev na kostičky,  pórek a podobně, co doma najdeme. Tuto směs vlejeme do formy. Poklademe opět kuřecími řizky, zalejeme zbytkem směsi. Pečeme při 220° C asi 1 hodinu, podle výšky bábofky.

Do nádivky se podle našeho názoru dá použít téměř cokoli, v původním receptu byla přimíchaná uzenina. Též bychom si tam dovedli představit dobré párky nebo klobásu, ale zrovna doma nebyla. Taky jsme na internetu našli variantu s vyložením formy anglickou slaninou. Zkusíme taky.

*) nehodící se škrtněte

0dobre

 

0tlzpet

Kuřecí a nádivky

Autor:  Internet a Darina Hlaváčková

Updated: 2.3.2017 — 1:31

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme