4 kuřecí řízky, prsní, stehenní
2 vejce
strouhanka,
tuk na smažení
NA OMÁČKU
1 lžíce másla
1 lžíce polohrubé mouky
3/4 šálku nakrájených žampionů nebo malých hříbků
lžička másla
2 žloutky
petrželka
50 g libové šunky
POPIS PŘÍPRAVY :
Příprava omáčky: z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji po částech mlékem, osolíme a vymícháme na hustší kaši. Žampiony podusíme na másle s petrželkou, osolíme a přidáme do povařené jíšky. Přimícháme žloutky, usekanou šunku, přisolíme a okořeníme. V této omáčce obalíme řízky a necháme je položené zaschnout. Pak je obalíme v rozšlehaných bílcích, strouhance a usmažíme. Hotové položíme na papírové ubrousky k okapání a po urovnání na mísu je pokropíme rozehřátým máslem.
Autor : podle Juliany Fialové, Kuchařka labužníka