Kuřecí soté – jako Čína

kureci_sote2 kuřecí prsa nebo vykostěná stehna
2 lžíce sojové omáčky
2-3 lžičky škrobu
2 lžíce dobrého oleje
3 stroužky česneku
1-2 malé chilli papričky
čínské zelí
čínské houby mu-er (jidášovo ucho)
1 kapie
1/2 pórku
1 střední mrkev
bambusové výhonky

POPIS PŘÍPRAVY :

Den předem kuřecí maso pokrájíme na drobné kousky, zasypeme škrobem, zalijeme sojovou omáčkou a dobře promícháme. Uložíme v lednici. Připravíme si všechnu zeleninu, kterou chceme do soté dát. Čínského zelí rozebereme na jednotlivé listy, odkrájíme zelené části listů a bílé části pokrájíme na rozměr asi 2 x 2 cm, nebo na nudličky. Houby povaříme asi 15 minut, pak vykrojíme tvrdé části a pokrájíme na proužky. Kapii (nebo červenou papriku) pokrájíme na proužky. Mrkev krájíme na tenké 3×30 mm plátky po délce. Pórek na kolečka.
Česnek pokrájíme na plátky a společně s papričkami opečeme na oleji dozlatova, pak vyjmeme. Do opravdu hodně rozpáleného oleje rychle vkládáme kousky masa a pak dvěma vařečkami oddělujem a prohazujeme, aby se maso opeklo ze všech stran. Potom postupně přidáváme zeleninu v pořadí délky vaření – nejdříve mrkev, pak papriku, čínské zelí, houby, bambusové výhonky atd. Hlídáme, aby zelenina zůstala částečně křupavá.
Podáváme s rýží nebo rýžovými nudlemi. Toto jídlo má mnoho variant, podle toho co je v lednici. Ale nikdy nezklame.

0dobre

 

Autor :  Jan Hlaváček

 

0tlzpet

Kuřecí a nádivky

Updated: 22.3.2017 — 1:08

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme