Kuřecí stehna na citronu

1 kuřecí stehno na osobu
2 lžíce olivového oleje
1 dcl bílého vína na stehno
1/4 citronu na kuřecí stehno
česnek podle odvahy
čerstvý tymián

POPIS PŘÍPRAVY :

Osolená kuřecí stehna v pekáči polejeme olivovym olejem a dobrym bilym vinem Citrony nakrajime je na kostky a ty pridame k masu. Dale k masu pridame cesnek – pozor, cesnek se nemusi loupat a rozhodne ho tam dame v celych kusech, nemusite setrit, nebot pecenim/dusenim se nam cesnekova ostra chut velmi vyrazne zmeni na jemnou, temer az medovou chut. Cele to na zaver pokryjeme cerstvym tymianem. Maso ve vznikle „omacce“ dukladne obalime a dame do trouby, nez bude maso hotove (kolem dvou hodin pri 220, ale zkontrolujte si to.

0zapsano

 

0tlzpet

Kuřecí maso

Autor :  z internetu, upraveno

Updated: 21.6.2016 — 23:19

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme