Kuřecí stripsy, nugety

chicken_strips2 kuřecí prsa
podmáslí
1-1/2 šálku hladké mouky
2 – 3 lžičky  Lawry’s Seasoning Salt
olej na smažení dle pořeby

POSTUP PŘÍPRAVY:

Začněte opláchnnutím a osušením prsíček, pak je pokrájejte na proužky asi 2,5 cm široké (strips) . Potom tyto stripsy naložte míse do podmáslí na  15 až 20 minut. (nebo déle pokud máte čas).
V jiné míse smíchejte 1 1/2 šálku mouky a 2 až 3 lžičky  Lawry’s Seasoning Salt (nebo jiného koření, jaké máte rádi ). Dobře promíchjte. Pak za stálého promíchávání vidličkou, pokropte asi 1/4 až 1/2 šálkem podmáslí tak, aby se vše spojilo. (v originále drizzled – mrholí). Rozehřejte asi 2,5 cm oleje v pánvi na střední teplotu.
Vyjměte několik stripsů z podmáslí, dejte do moučné směsi a obracejte je pečlivě, aby se úplně obalily. Vyndejte na talíř. Obalujte stripsy, dokud je nemáte všechny připravené ke smažení. Když je olej dostatečně rozehřátý, začněte se smažením na několikrát. Smažte asi minutu a půl s každé strany. Když jsou zlaté a křupavé, vyndejta na papírovou utěrku a nechte okapat.

[huge_it_slider id=“39″]

0zapsano

 

Autor : The Pioneer Woman

0tlzpet

Kuřecí

lawrysLAWRY’S SEASONING SALT je v USA vyráběný kořenící přípravek
předpis na jeho náhradu

4 lžíce soli
4 lžičky cukru moučky
1 1/2 lžičky celerové soli

1 1/2 lžičky papriky
1/2 lžičky kurkumy 
1/2 lžička cibulového prášku
1/2 lžička česnekového prášku
1/2 lžičky kukuřičného škrobu

Updated: 24.4.2017 — 9:48

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme