Lasagne

lasagneBoloňská omáčka
Bešamel
strouhaný parmezán
mozarella 

POSTUP:

Nejprve si připravíme boloňskou omáčku, podle receptu v Těstovinách, měla by být o něco hustší, více vydušená, než na špagety. Potom si uvaříme bešamelovou omáčku základní, podle receptu v Omáčkách, asi dvojnásobné množství. Pak si povaříme lasagne v osolené vodě s kapkou oleje. Po chvilce je zchladíme studenou vodou, aby se zastavil proces jejich „měknutí“. Můžeme také použít čerstvé, bez předváření.

Připravíme si zapékací mísu nebo pekáček, do kterého budete jednotlivé vrstvy skládat.  Dno zapékací nádoby potřeme připraveným bešamelem, na něj vyskládáme vrstvu lasagní a pak přidáme vrstvu boloňské omáčky. Když budete v pekáčku vrstvy pěkně střídat v pořadí těstoviny – bešamel – boloňská – strouhaný parmazán a tak pořád dokola, . Postup opakujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme všechny ingredience.  Končíme vrstvou lasagní a bešamelu. Pro lepší dojem ze zapečení přidáme na plátky krájenou mozzarellu. Zapékací nádobu přiklopíme a uložíme do trouby na  180°C 60 minut. Potom odkryjeme a pečeme do zezlátnutí! Pro krásné krájení jako na obrázku je nejlepší upéct den předem první fázi, nakrájet vychladlé a druhý den narovnané v pekáči dopéct .

0dobre

Autor: sbírka s internetu a
Jana Florentýna Pišová (dříve Zatloukalová)

 

0tlzpet

Těstoviny

 

 

 

 

 

Updated: 4.11.2023 — 17:30

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme