Nejprve si připravíme boloňskou omáčku, podle receptu v Těstovinách, měla by být oněco hustší, více vydušená, než na špagety. Potom si uvaříme bešamelovou omáčku základní, podle receptu v Omáčkách, asi dvojnásobné množství. Pak si povaříme lasagne v osolené vodě s kapkou oleje. Po chvilce je zchladíme studenou vodou, aby se zastavil proces jejich „měknutí“.
Připravíme si zapékací mísu nebo pekáček, do kterého budete jednotlivé vrstvy skládat. Dno zapékací nádoby potřeme připraveným bešamelem, na něj vyskládámee vrstvu lasagní a pak přidáme vrstvu boloňské omáčky. Postup opakujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme všechny ingredience. Poslední vrstvu tvoří lasagne, boloňská omáčka a bešamel. Na závěr přidáme na vrstvu poslední vrstvu bešamelu strouhaný parmezán. Zapékací nádobu uložíme do trouby na 30–45 minut. Povrch lasagní musí být krásně zlatavý, ale ne spálený! Pro krásné krájení jako na obrázku je nejlepší uvařit den předem, krajet vychladlé a porce potom v troubě ohřát.
Autor: internet a Z. Pohlreich