Lečo

2 stroužky česneku
1 – 2 sušené chilli papričky
150 – 200 g uzeniny
1 střední cibule
3 papriky
5 rajčat
3 vejce
2 lžíce oleje
sůl, podle chuti špetka čubrici

POPIS PŘÍPRAVY :

    V oleji necháme zezlátnout na plátky pokrájený česnek a chilli papričky. Potom vyjmeme, případně uschováme. A teď přichází ta chvíle rozhodnutí – já mám nejraději uzeninu opečenou, a tak ji nejdřív nechám opéct, pak vyndám a nechám zeskelnatět nahrubo pokrájenou cibuli a uzeninu vrátím. Jinak je možné samozřejmě dát cibuli a uzeninu v obráceném pořadí či současně, ale to se tak krásně neopeče. Jo, a nejraději mám do leča dobrou klobásku ! Pak přidáme pokrájené papriky. Když papriky začnou měknout vložíme na čtvrtky nebo osminky pokrájená rajčata ( podle velikosti ). Na druhé pánvi si mezitím udělám dvě míchaná vejce, já rád s kousky celého bílku. Když rajčata změknou a odpaří se trochu vody, do zahustím lečo jedním vejcem a rozmíchám. A na závěr do leča dám ona míchaná vajíčka.To je speciální postup, daný spojením dvou rodinných receptů, aby byli všichni spokojeni. Podle požadavků je možné na závěr opečeným česnekem ozdobit jednotlivé porce. Na čubricu (bulharské koření) jsme si taky zvykli.

0dobre

 

Autor:  Jan Hlaváček

0tlzpet

Zelenina

Updated: 23.8.2021 — 20:38

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme