750 g vepřového, bůček, plecko nebo koleno
2 větší cibule
3 stroužky česneku
1 lžička kmínu
sádlo (olej)
1-2 lžičky hladké mouky
POSTUP PŘÍPRAVY:
Maso podle požadavku strávníků vykostíme a odstraníme kůži. Pak pokrájíme na kousky 3 – 4 cm. Na tuku zpěníme do skelna pokrájenou cibuli, pak přidáme prolisovaný česnek. Vložíme maso, osolíme a dusíme do vydušení „do tuku“ . Podlijeme, nejlépe vývarem, a dusíme opět „do tuku“ . Postup opakujeme třikrát, před posledním podlitím zaprášíme moukou, kterou necháme trochu zhnědnout. Podlité dáme do trouby a pečeme při 160 – 180°C za stálého podlévání do změknutí masa a krásné barvy. Podáváme se špenátem, zelím, knedlíkem. Na obrázku jsou bramborové „drbáky“.
Já nejradši z vykoštěného kolena, kosti a kůže vyvářet a vývarem podlévat. Povařené kůže nakonec dopéct.
[huge_it_slider id=“13″]
Autor: Jan Hlaváček