Moravští brabci


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/30605/virtual/www/wp-content/plugins/slider-image/slider.php on line 2131

mor_brabec_1750 g vepřového, bůček, plecko nebo koleno
2 větší cibule
3 stroužky česneku
1 lžička kmínu

sádlo (olej)
1-2 lžičky hladké mouky

POSTUP PŘÍPRAVY:

Maso podle požadavku strávníků vykostíme a odstraníme kůži. Pak pokrájíme na kousky 3 – 4 cm. Na tuku zpěníme do skelna pokrájenou cibuli, pak přidáme prolisovaný česnek. Vložíme maso, osolíme a dusíme do vydušení “do tuku” . Podlijeme, nejlépe vývarem, a dusíme opět “do tuku” . Postup opakujeme třikrát, před posledním podlitím zaprášíme moukou, kterou necháme trochu zhnědnout. Podlité dáme do trouby a pečeme při 160 – 180°C za stálého podlévání do změknutí masa a krásné barvy. Podáváme se špenátem, zelím, knedlíkem. Na obrázku jsou bramborové “drbáky”.

Já nejradši z vykoštěného kolena, kosti a kůže vyvářet a vývarem podlévat. Povařené kůže nakonec dopéct.

  • dušení
    dušení
  • vydušeno na tuk
    vydušeno na tuk

0dobre

 

Autor: Jan Hlaváček

 

0tlzpet

vepřové a telecí

 

Updated: 24.3.2017 — 0:40

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hlaváčkova sbírka receptů ( public domain ) 2015 Frontier Theme